Το ταξίδι μας στη Ολλανδία και το Βέλγιο

img_0021-2

Τοιχογραφία στον σταθμό Amstel

Αυτό το ταξίδι ήταν η πρώτη μας εκδρομή μαζί και γι ‘αυτό έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας. Η Κατερίνα εργαζόταν εκείνο το διάστημα στο Βέλγιο, ενώ εγώ ζούσα στην Ελλάδα και ήμασταν χώρια για μήνες, επικοινωνώντας κυρίως μέσω skype. Θα είχαμε μόνο μια μικρή εβδομάδα για να την απολαύσουμε μαζί, γι ‘αυτό ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε πού θα περάσουμε εκείνες τις ημέρες. Έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι, η Γερμανία, ακόμα και το Λονδίνο. Τελικά αποφασίσαμε να συναντηθούμε στις Βρυξέλλες και να ταξιδέψουμε προς βορρά, στο Άμστερνταμ, όπου θα παραμέναμε για μερικές ημέρες και στη συνέχεια θα επισκεπτόμασταν το όμορφο και γραφικός Giethoorn, μέχρι που θα επιστρέφαμε τελικά πίσω στο Βέλγιο για μια σύντομη διαμονή στη Μπριζ.

Το δικό μου ταξίδι προς το Βέλγιο ήταν λίγο κουραστικό αφού είχα να ταξιδέψω στην Θεσσαλονίκη για να επιβιβαστώ στην πτήση μου.Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να καθίσω σε ένα παλιό λεωφορείο για πέντε ώρες, προκειμένου να κάνω μια πτήση δύο ωρών. Πέρασα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα πέταξα στο αεροδρόμιο Charleroi, όπου πήρα ένα λεωφορείο για να κάνω μίας ώρας ταξίδι ως τις Βρυξέλλες. Τελικά συναντηθήκαμε στο σταθμό Midi και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που βλέπαμε ο ένας τον άλλο μετά από πέντε ολόκληρους μήνες χώρια. Ήμασταν λοιπόν έτοιμοι να επισκεφθούμε τον πρώτο μας προορισμό, το Άμστερνταμ.

Για να φτάσουμε στο Άμστερνταμ κλείσαμε τα εισιτήρια των λεωφορείων από πριν. Υπάρχουν άλλωστε πολλές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που προσφέρουν καλές ευκαιρίες για ταξίδια μεταξύ των διαφόρων χωρών. Εμείς επιλέξαμε αυτή την εταιρεία και το ταξίδι διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Καθώς είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε πολύ μικρές αποστάσεις σε μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της κατάστασης των ελληνικών δρόμων και των λεωφορείων, είχαμε ένα διασκεδαστικό ταξιδι στην Ολλανδία. Πόσο μάλλον που η τιμή των εισιτηρίων ήταν εξευτελιστικά χαμηλή (Μπορεί κανείς μάλιστα να προ-πληρώσει ένα εισιτήριο κλείνοντάς το online και να πάρει και μια έκπτωση) σε σύγκριση με τις τιμές των κτελ.

Μετά την άφιξη μας στο σταθμό Amstel, κατευθυνθήκαμε για το Amsterdam Centraal, περπάτησαμε τριγύρω για λίγο και, στη συνέχεια, πήγαμε στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται στο Naarden – Bussum. Είχαμε βλακωδώς καθυστερήσει να κλείσουμε ένα ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ, αλλά σε απόσταση 20 λεπτά με το τρένο, το Naarden φάνηκε σαν μια πολύ άνετη επιλογή και αποδείχθηκε όντως μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, πλέον η σωματική κούραση ζητούσε έντονα το τίμημά της και δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να το πληρώσουμε και να πάμε για ύπνο μετά από μια μάλλον άσκοπη περιπλάνηση, καθώς αναζητούσαμε το ξενοδοχείο μας …

συνεχίζεται

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s